Byparken omkring skolen

Åskolen har anlagt en park til gavn for alle borgerne i Hørning.

I parken har skolen bygget et udekøkken med en udeovn. Skolen planter også frugttræer og etablerer en køkkenhave og et væksthus med grønsager. Frugt og grønt er til alle, og hørningenserne kan kokkerere de frisk-høstede råvarer i udekøkkenet.

Nyt mødested i Hørning

Den populære 10 kilometerlange Hørningsti går gennem Byparken, og parken har derfor et naturligt flow af mange besøgende hver dag.

Byparken og særligt området med udekøkken, væksthus og bålhytte er et naturligt møde- og stoppested på gå-turen langs Hørning-stien. Her kan man mødes med sine venner, hygge sig og måske lave mad i udekøkken og bålhytte.

Byparken i Hørning - rekreativt område med borde-bænke-sæt

Byparken skal være et naturligt mødested i Hørning, hvor familier, børn og unge, forenings-aktive og ikke-foreningsaktive kan samles om bevægelse og sociale aktiviteter i naturskønne omgivelser.

Åskolen etablerer Byparken omkring den nye skole i samarbejde med lokale aktører.

Sponsorer i Byparken

Nordea-fonden støtter initiativer, der kommer mange til gavn i samfundet. Og fonden synes så godt om fællesskabs-tanken bag udekøkkenet og væksthuset, at den støtter projektet med 53.000 kroner.

Auras lokalværdipulje har valgt at støtte væksthuset med 10.000 kroner.

”Det er dejligt, at Nordea-fonden og AURAs lokalværdipulje går ind i projektet. Vi ser det som en bekræftelse af projektets visioner og bærekraft, og af at Åskolen er en kulturbærende institution for byens borgere. Vi vil det grønne, bæredygtige og åbne. Det giver fondene et solidt skub med på vejen,” siger Thomas Kjeldgaard, skoleleder på Åskolen.